KookJij

Slaatje met peer en gebakken pastinaak

Een heerlijk slaatje met peer en gebakken pastinaak recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: standaard.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Slaatje met peer en gebakken pastinaak te bereiden

Schil de pastinaken en snijd ze in staafjes van ca. 10 cm. Schil de peren en snijd ze in dunne partjes.
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Smeer de pastinaakstaafjes in met olijfolie, peper, zout en een likje honing. Verspreid ze over een bakplaat en rooster ze ca. 20 minuten in de oven, tot ze mooie bruine randjes krijgen. Heb je geen oven, dan kun je ze ook bakken in de pan. Rooster ook de noten in de oven (ca. 10 minuten) of in een droge pan.
Maak de dressing. Plet de gorgonzola en roer er de azijn en de olie onder. Breng op smaak met peper en misschien nog wat zout.
Schik op elk bord een handje rucola en verdeel er de peer, pastinaak en noten over. Giet wat dressing over de salade en werk af met wat vers gemalen peper..

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst