KookJij

Sinaasappel Creme anglaise

Een heerlijk sinaasappel creme anglaise recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
  2. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Australie
Keuken: Wereldkeuken
Bron: Masterchef
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sinaasappel Creme anglaise te bereiden

Verwarm de room, vanille en zest in een pannetje tot het bijna kookt. Klop de eidooiers, suiker en grand marnier in een kom romig. Giet langzaam de hete room hierbij (terwijl je blijft roeren) tot het een geheel is. Doe terug in de pan en kook op een laag vuur tot het genoeg is ingedikt. Giet de saus vervolgens door een fijne zeef.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo fam@, De zest of zeste is de dunne gele aromatische schil van citrusfruit.
Liefst met een dunschiller van de dikke pel schillen of afraspen met een fijne rasp. Groetjes

Gebruik steeds onbespoten citrusvruchten.
:);):p
fam

fam zegt:
Wat is zest?