KookJij

Shorbet el samak

Een heerlijk shorbet el samak recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: No en Bert.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Shorbet el samak te bereiden

Hebt u grote vissenkoppen gekocht, dan zijn deze waarschijnlijk zo vlezig dat u er geen stukken vis meer bij hoeft te doen.
Werkwijze
Fruit de uien in de olijfolie in een ruime pan.
Voeg zoveel vissenkoppen, -graten en -staarten toe als nodig is om een krachtige bouillon te maken.
Schenk er 2 tot 2,5 liter water bij en voeg azijn, gehakte peterselie, zout en peper, knoflook en desgewenst wat saffraanpoeder of kurkuma toe. Breng dit alles aan de kook en laat het ongeveer 1 uur trekken tot de bouillon sterk genoeg is.
Schenk het mengsel dan door een fijne zeef en doe de heldere bouillon terug in de pan. Breng de bouillon weer aan de kook en kook de stukjes vis 5 tot 10 minuten mee tot het vlees gemakkelijk uit elkaar valt.
Klop de eidooiers los. Voeg het citroensap toe en klop opnieuw. Schep er een soeplepel visbouillon in, roer het door en schenk het mengsel flink roerend bij de soep.
Verwarm de soep opnieuw, maar laat deze niet meer koken, omdat de soep dan zal gaan schiften.
Wie liever hele stukken vis in de soep vindt, moet deze er uitscheppen voordat het mengsel van ei en citroen aan de soep toegevoegd wordt en ze er daarna weer in terugleggen.
Presentatie
Warm of koud opdienen, bestrooid met wat kaneel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst