Recept
« Terug naar recepten
Sherrybouillon met gamba's
PT10M
Sherrybouillon met gamba's
De runderbouillon wordt op smaak gemaakt met o.a. sherry, sojasaus en gembersiroop. De gamba's worden gebakken.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
3 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
klein boekje "SOEP" ooit uitgegeven door AH
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sherrybouillon met gamba's te bereiden
- Pel de rauwe gamba`s, verwijder het darmkanaal door in de rug een sneetje te geven. Bak de gamba`s in de olie tot ze roze zijn.
- Breng de bouillon met de sherry, sojasaus en gembersiroop aan de kook. Maak op smaak met tabasco of peper.
- Doe de gamba`s of cocktailgarnalen in de kommen of borden. Giet de hele bouillon erover.
- Garneer met fijngesneden bieslook.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker licht en snel voorgerecht bij een etentje.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Lidy Berkx zegt:
Iedereen was er erg entousiast over.
Ik zet zet soepje dus favoriet.
Lidy Berkx zegt: