KookJij

Sherrybouillon met gamba's

De runderbouillon wordt op smaak gemaakt met o.a. sherry, sojasaus en gembersiroop. De gamba's worden gebakken.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: klein boekje "SOEP" ooit uitgegeven door AH
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sherrybouillon met gamba's te bereiden

  1. Pel de rauwe gamba`s, verwijder het darmkanaal door in de rug een sneetje te geven. Bak de gamba`s in de olie tot ze roze zijn.
  2. Breng de bouillon met de sherry, sojasaus en gembersiroop aan de kook. Maak op smaak met tabasco of peper.
  3.  Doe de gamba`s of cocktailgarnalen in de kommen of borden. Giet de hele bouillon erover.
  4. Garneer met fijngesneden bieslook.


Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker licht en snel voorgerecht bij een etentje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lidy Berkx

Lidy Berkx zegt:
Oeps enthousiast .....
Lidy Berkx

Lidy Berkx zegt:
Hoi Petra, wat fijn, dat je deze sherrybouillon hebt geplaatst. Deze heerlijke bouillon heb ik al vele malen voor gasten bij een Aziatische etentje gemaakt.
Iedereen was er erg entousiast over.
Ik zet zet soepje dus favoriet.