KookJij

schotse kwarteleitjes

Een heerlijk schotse kwarteleitjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Schotland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe schotse kwarteleitjes te bereiden

Leg 8 kwarteleitjes in koud water, breng het water aan de kook en laat de eitjes 3 min koken. Laat de nu nog zachte eitjes onder koud water schrikken en pel ze. Hak de peterselie fijn. Maak een mengsel van de citroenrasp, peterselie, gedroogde kruiden, zout, nootmuskaat, cayennepeper en het paneermeel. Voeg dit mengsel met de 2 ongekookte eieren toe aan het gehakt en kneed alles heel goed tot een taaie massa. Verhit de frituurolie tot 180 graden. Verdeel het gehaktmengsel in 8 porties. Maak van elke portie gehakt een soort kommetje en stop daar het eitje in. Bedek het weer met gehakt en kneed voorzichtig tot er geen naden meer te zien zijn. Rol elk balletje door wat paneermeel. Frituur de schotse eitjes in 3 min goudbruin en gaar. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
P.S Erwin dit moeten gewone kippeneieren zijn.
bobbeltje

bobbeltje zegt:
hallo Erwin die 2 rauwe eieren kneed je onder het gehakt,lees het recept maar eens goed dan zie je het staan.Veel succes ermee groetjes Marijke.
Erwin

Erwin zegt:
Vraagje: je hebt 8 kwarteleieren in je ingredientenlijst staan. Je kookt ze alle 8. Vervolgens heb je het over 2 ongekookte eieren. Wat (en welke) voor eieren bedoel je hier dan mee ?