KookJij

Schnitzel Pfanne

Een heerlijk schnitzel pfanne recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schnitzel Pfanne te bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de schnitzels in een ingevette ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Meng in een kom de slagroom, uiensoep en champignons. Schenk dit over de schnitzels en verdeel het netjes.
Zet dit nu voor 35 min. in de oven.

Mijn kookverhaal (Ilona Knol)

Van mijn Duitse buurvrouw gekregen, favoriet bij patat!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sunny

sunny zegt:
Nou vooruit dan maar; aangezien wij toch met de soepjes bezig zijn :-))Nog een heerlijke variant, 1 pond hoh gehakt, 1 pakje franse uiensoep van honig, 1 ei, scheutje melk en wat paneermeel. Alles lekker door elkaar mengen en een half uurtje laten intrekken. Daarna mooie ballen maken en lekker braden. En zo krijg je een top balletje gehakt.
Marij

Marij zegt:
Een andere variant maak ik..........
Kipfilets omwikkelen met
een dun lapje ontbijtspek of bacon en vast prikken. Dan de kipfilets flink kort aanbakken. In een vuurvaste schaal doen met een blikje ossestaartsoep van unox of ander merk. 1 Doosje room erbij. En bij 180 graden in voorverwarmde oven 45 minuten laten gaar worden. Met folie of deksel op schaal. Men kan eventueel de soep v.t.v zeven, maar dit hoeft niet.
Liske

Liske zegt:
Ik maak dit wel eens met kipfilet, die ik dan wel in de breedte doormidden snij. Champignons gebruik ik 1 bakje, en ook de soep is wat veel, ik gebruik 1 blikje onverdunde champignonsoep, en 250 ml room. Gebruik kookroom, want gewone slagroom kan schiften.
winterroosje

winterroosje zegt:
Ik zit zelf inderdaad aan filetlapjes te denken. Of kalfsvlees...
winterroosje

winterroosje zegt:
Dat weet ik niet, ik denk het wel. Als het vlees van ongeveer dezelfde dikte is i.v.m. tijd in de oven.
bollehans

bollehans zegt:
Winterroosje, een schnitzel is een uitgeklopt lapje vlees welke daarna gepaneerd wordt.Een ongepaneerde schnitzel is dus reeds murf geslagen.
Eigenlijk is mijn vraag : Kan dit recept ook met slechts dun gesneden vleeslapjes?
winterroosje

winterroosje zegt:
Doe ik nooit, maar wie weet. Misschien is het dan nog beter. Goed idee; ik ga het eens uitproberen.
bollehans

bollehans zegt:
Moeten die schnitzel lapjes nu ook nog murf geslagen worden?
winterroosje

winterroosje zegt:
Kale ongepaneerde schnitzel.
sunny1951

sunny1951 zegt:
klinkt lekker maar ??
Gebruik je hiervoor gepaneerde of ongepaneerde schnitzels ?