KookJij

Scaloppine al limone e pappardelle

Een heerlijk scaloppine al limone e pappardelle recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Mario
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Scaloppine al limone e pappardelle te bereiden

Vraag de slager de kalfsbiefstuk in 12 dunne lapjes van elk circa 40 gram te snijden en deze plat te slaan, zodat ze flinterdun worden.
Aangezien niet iedere pastamachine-bezitter ook in het bezit is van het speciale brede mes voor pappardelle, en omdat handgemaakte pasta menige pasta-liefhebber te veel werk toeschijnt, suggereert Mario hier eventueel gedroogde pappardelle te gebruiken.

Breng in een ruime pan 2 liter gezouten water aan de kook voor de pappardelle. Pers 1 citroen, snijd de andere citroen in dunne schijfjes en halveer deze. Bestrooi de lapjes vlees met zout en peper en haal ze luchtigjes door de bloem. Schud het surplus aan bloem van het vlees af. Verwarm in een ruime bakpan met dikke bodem de olijfolie met 2 eetlepels boter. Bak hierin de scaloppine op niet te hoog vuur gedurende 4 minuten en keer ze regelmatig met een bakmes
Kook tegelijkertijd de pappardelle bijtgaar, giet ze af in een vergiet en schud het aanhangende kookwater weg. Doe de pappardelle over in een hapjespan (of ruime bakpan met dikke bodem), waarin de twee resterende eetlepels boter zijn gesmolten. Voeg de bieslook toe met een 1/2 eetlepel peterselie en de parmezaanse kaas en hussel alles luchtigjes door elkaar. Begiet het vlees met het citroensap, draai het vuur iets hoger en laat het citroensap inkoken.

Verdeel de pappardelle over warme borden. Leg de scaloppine dakpansgewijs naast de pappardelle en steek de gehalveerde schijfjes citroen tussen de plakjes vlees. Lepel de vleesjus over de scaloppine en bestrooi ze met de resterende 1/2 eetlepel peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst