KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Sarma, gevulde koolrolletjes

Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: xx personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Warm
Waardering:
Herkomst: Joegoslavie
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Meng het rundergehakt met alle ingrediënten tot een naar op smaak gebrachte massa. Laat dit even intrekken, ondertussen kun je de spitskool ontleden van blad en dan even blancheren in water met beetje olie en azijn Wat ik wel eens doe is de spits kool in zijn geheel in water doen en laten koken een beetje eruit halen en dan gaat het eenvoudiger. Leg het gehakt/rijstmengsel in de koolbladeren en rol ze voorzichtig op. Bak in een pan gesnipperde uien met knoflook en evt overgebleven stukjes kool voeg er kruiden en daarna tarwebloem aan toe en laat het garen. Voeg daarna paprikapoeder toe en beetje bij beetje water tot het een licht gebonden saus is. Leg hierin voorzichtig de koolrolletjes en laat het langzaam koken op een laag vuur.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Rita

zegt:
Hallo,
Dit recept komt van mijn schoonmoeder. Er zijn verschillende varianten.Dit is de Bosnische manier. pozdrav
Monique

zegt:
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Sarma_(gerecht)
Kijk hier even op waar sarma vandaan komt
Willy Witak

zegt:
Sarma komt uit de Hongaars-Oostenrijkse keuken
En wordt etevens enkel met witte koolbladeren opgelegd
grtz
www
Monique

zegt:
In de turkse variant word rund of lamsgehakt gebruikt,en dit lijkt me gemaakt op de turkse manier
Willy Witak

zegt:
Beste,

Voor het echte recept gebruikt men enkel varkensgehakt en zeker geen runds
grtz
www
Chantal

zegt:
Lekker recept.