Recept
« Terug naar recepten
					
						Sandwich met zalm (of  desgewenst kipfilet)
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Sandwich met zalm (of desgewenst kipfilet)
Een heerlijk sandwich met zalm (of  desgewenst kipfilet) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Ron Docter
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									1 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Ontbijt & Lunch - Koud
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Eigen creatie
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Sandwich met zalm (of desgewenst kipfilet) te bereiden
 Neem de 4 sneetjes sandwichbrood (of neem gewoon witbrood en de korstjes eraf) en rooster deze lichtbruin.
Bak de ui-ringen even kort in de koekenpan op een hoog vuur aan.
Zorg ervoor dat de ui niet te donker wordt van kleur.
Bak ook een ei op rustig vuur aan beide zijden.
Bestrijk 3 van de 4 sneetjes brood aan 1 kant met de roomkaas.
Leg op het 1e sneetje brood dan wat gebakken ui-ringen en een klein beetje sla. Leg daar bovenop de gerookte zalm.
Leg op het 2e sneetje brood wat heel dun gesneden tomaat en wat fijn gesneden komkommer. Afdekken met wat sla en daar bovenop het gebakken ei.
Leg op het 3e sneetje brood ook nog wat gebakken uien en wat sla. Bovenop de sla weer wat gerookte zalm.
Bestrooi de drie belegde sneetjes brood nu met wat vers gemalen peper.
Leg de sneetjes brood boven op elkaar zodat het middelste sneetje het ei bevat.
Sluit het geheel af met het 4e sneetje brood .
Snijdt de sandwich diagonaal zodat je twee driehoeken krijgt en steek in beide stukken en cocktailprikker pm het bij elkaar te houden.
Neem een groot bord en versier dit subtiel met wat vinaigrette en wat verse peterselie.
Leg dan de sandwich op het bord.
									Bak de ui-ringen even kort in de koekenpan op een hoog vuur aan.
Zorg ervoor dat de ui niet te donker wordt van kleur.
Bak ook een ei op rustig vuur aan beide zijden.
Bestrijk 3 van de 4 sneetjes brood aan 1 kant met de roomkaas.
Leg op het 1e sneetje brood dan wat gebakken ui-ringen en een klein beetje sla. Leg daar bovenop de gerookte zalm.
Leg op het 2e sneetje brood wat heel dun gesneden tomaat en wat fijn gesneden komkommer. Afdekken met wat sla en daar bovenop het gebakken ei.
Leg op het 3e sneetje brood ook nog wat gebakken uien en wat sla. Bovenop de sla weer wat gerookte zalm.
Bestrooi de drie belegde sneetjes brood nu met wat vers gemalen peper.
Leg de sneetjes brood boven op elkaar zodat het middelste sneetje het ei bevat.
Sluit het geheel af met het 4e sneetje brood .
Snijdt de sandwich diagonaal zodat je twee driehoeken krijgt en steek in beide stukken en cocktailprikker pm het bij elkaar te houden.
Neem een groot bord en versier dit subtiel met wat vinaigrette en wat verse peterselie.
Leg dan de sandwich op het bord.
 
                    





 
					