KookJij

Sambal van lever

Een heerlijk sambal van lever recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
  2. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Harry Dokman
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sambal van lever te bereiden

Snij de knoflook, ui, noten, gember en de madam Jeanet fijn en bak dit met de trassi op een laag vuur zodat het glazig wordt, snij ondertussen de lever in kleine stukjes. Schep de koekenpan leeg en bak de lever met de kruiden en het zout goed door en voeg op 1 grote eetlepel na de glazig gebakken mix bij de lever en bak dit nog even goed door, mix het geheel in de foodprocessor (probeer er zomin mogelijk olie bij te doen). Meng dan de overgebleven glazig gebakken mix door de verkregen paté, schep de paté in een bakje en laat het afkoelen. Uw sambal van lever is klaar.

Mijn kookverhaal (harry dokman)

Origineel recept is sambal van kippenlevertjes, maar ik maak het met alle soorten lever.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

AnnikaT

AnnikaT zegt:
Tip: wrijf voordat je de peper gaat snijden, je handen in met olijfolie, niet te weinig. De scherpe stoffen(capsicum) uit de pepers hechten zich dan aan de olie i.p.v. aan je handen. Wel wat glibberig, maar handig!!
Jacques F.G.M. Joosten

Jacques F.G.M. Joosten zegt:
En niet in je ogen wrijven als je "madame" hebt gesneden ;)