KookJij

Sambal Goreng Telor

Een heerlijk sambal goreng telor recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sambal Goreng Telor te bereiden

* Kook de eieren hard in 8 minuten. Pel en bewaar in warm water.
* Pel de uien en de knoflook. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn.
* Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de uienringen op een hoog vuur lichtbruin. Voeg de knoflook, de sambal, de suiker en de tomatenpuree toe en bak deze kort mee. Voeg 3 dl kokend water te en laat het geheel 4 minuten flink doorkoken.
* Roer de kokos door de saus en zet het vuur laag.
* Kerf de gepelde eieren lichtjes in zodat de smaak er beter intrekt. Voeg de eieren toe en warm ze ca. 5 minuten mee.
* Halveer eventueel de eieren, leg ze in en diepe schaal en schenk de warme saus erover.

Mijn kookverhaal (Beaudine van Zoeren)

Ik vind het zelf een heerlijk recept. Let wel met kinderen op het kan soms best pittig zijn ;)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

nieklaffra

nieklaffra zegt:
Kan, maar dat is vaak vers en dat moet je dan ook maar weer in je vriezer hebben. Dus het hoeft niet, gaat hier ook goed mee.
groetjes Niki
doriet

doriet zegt:
Het laurier moet dat geen daon salam zijn, een indonesisch laurierblad?
vuurwerker

vuurwerker zegt:
Lijkt me heerlijk:p ga ik van de week gelijk uitproberen. Tnx
b_eaudine

b_eaudine zegt:
Het zou best kunnen, ik wist het niet. Maar nu je het zegt denk ik eigenlijk van ook.
Doriet Janssen

Doriet Janssen zegt:
Beste Beaudine
Volgens mij is het land van herkomst geen india maar indonesie, het is wel een heerlijk recept!