KookJij

Sambal Goreng Telor

Een heerlijk sambal goreng telor recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: meiasia.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sambal Goreng Telor te bereiden

Maak de sperziebonen schoon, breek ze doormidden en kook ze in water met zout in 8 minuten beetgaar. Giet de bonen af. Pel en snipper de uien. Verwijder de schaal van de eieren.
Verhit 1 eetlepel wokolie in een kleine koekenpan en bak de gekookte eieren goudbruin. Neem ze uit de pan.
Verhit de rest van de olie in een wok en fruit hierin op laag vuur de sambal goreng boemboe gedurende 2 minuten. Voeg de uien toe en bak tot ze glazig zijn. Voeg de sperziebonen en de eieren toe en verhit nog 2 minuten. Voeg eventueel wat water toe. Breng op smaak met zout en peper.
Neem de eieren uit de saus en snijd ze doormidden. Doe het groentegerecht op een schaal en leg er de eieren op.
Lekker met MeiAsia rode rijst en kroepoek.

Mijn kookverhaal (Simone Rutten)

Less is more! Dit simpele gerecht verwent de smaakpapillen en is gemakkelijk op een leuke manier te presenteren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst