Recept
« Terug naar recepten
					
						Sambal goreng saus 
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Sambal goreng saus
Een heerlijk sambal goreng saus  recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > BBQ & Grillen - Sauzen
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									indische kookcursus
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Sambal goreng saus te bereiden
Snij de ui fijn.
Maak de olie heet in de koekenpan en fruit in 2 minuten daarin de ui, samen met de uitgeperste knoflook. Zet het vuur uit.
Bereidingswijze
Voeg de rest van de kruiden/ingredienten, met uitzondering van het assemwater, de santen, het water en de koffieroom toe. Goed doormengen.
Vuur weer aan en op klein vuur een minuut bakken.
Assemwater, water en koffieroom toevoegen. Even bakken, de santen en het bouillonblokje erbij en het geheel aan de kook brengen. Na plm. 2 minuten het vuur uitdraaien.
** In deze sambalgoreng-saus kunt u (in combinatie) verwerken: vlees, garnalen, kippenlevers, kool, sperciebonen, tauge, eieren, paprika, tempee, tahoe, champignons, ontvelde tomaten, etc.
Bij gebruik van vlees, dit eerst in stukjes bakken, dan in saus gaar laten worden. Groenten kunnen in de saus zelf gaar worden. **
Let op: als u maar een gerecht klaarmaakt, verwerkt in deze saus, dan de dubbele hoeveelheden gebruiken.
									Maak de olie heet in de koekenpan en fruit in 2 minuten daarin de ui, samen met de uitgeperste knoflook. Zet het vuur uit.
Bereidingswijze
Voeg de rest van de kruiden/ingredienten, met uitzondering van het assemwater, de santen, het water en de koffieroom toe. Goed doormengen.
Vuur weer aan en op klein vuur een minuut bakken.
Assemwater, water en koffieroom toevoegen. Even bakken, de santen en het bouillonblokje erbij en het geheel aan de kook brengen. Na plm. 2 minuten het vuur uitdraaien.
** In deze sambalgoreng-saus kunt u (in combinatie) verwerken: vlees, garnalen, kippenlevers, kool, sperciebonen, tauge, eieren, paprika, tempee, tahoe, champignons, ontvelde tomaten, etc.
Bij gebruik van vlees, dit eerst in stukjes bakken, dan in saus gaar laten worden. Groenten kunnen in de saus zelf gaar worden. **
Let op: als u maar een gerecht klaarmaakt, verwerkt in deze saus, dan de dubbele hoeveelheden gebruiken.
 
                    


 
					
madenhaan zegt: