KookJij

Sambal goreng saus

Een heerlijk sambal goreng saus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: indische kookcursus
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sambal goreng saus te bereiden

Snij de ui fijn.
Maak de olie heet in de koekenpan en fruit in 2 minuten daarin de ui, samen met de uitgeperste knoflook. Zet het vuur uit.
Bereidingswijze
Voeg de rest van de kruiden/ingredienten, met uitzondering van het assemwater, de santen, het water en de koffieroom toe. Goed doormengen.
Vuur weer aan en op klein vuur een minuut bakken.
Assemwater, water en koffieroom toevoegen. Even bakken, de santen en het bouillonblokje erbij en het geheel aan de kook brengen. Na plm. 2 minuten het vuur uitdraaien.
** In deze sambalgoreng-saus kunt u (in combinatie) verwerken: vlees, garnalen, kippenlevers, kool, sperciebonen, tauge, eieren, paprika, tempee, tahoe, champignons, ontvelde tomaten, etc.
Bij gebruik van vlees, dit eerst in stukjes bakken, dan in saus gaar laten worden. Groenten kunnen in de saus zelf gaar worden. **

Let op: als u maar een gerecht klaarmaakt, verwerkt in deze saus, dan de dubbele hoeveelheden gebruiken.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

madenhaan

madenhaan zegt:
wat is gepofte trassie,met vr.gr.