KookJij

Sambal Goreng Ati Ayam

We zien het de laatste tijd niet veel meer : de kippenlevertjes. Ook in de Indonesische keuken zijn er talloze recepten mee. Hier is er weer eentje.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sambal Goreng Ati Ayam te bereiden

  1. Doe voor de bumbu sambal goreng alle ingredienten met * aangeduid in een keukenmachine en pureer dat tot een homogene pasta.
  2. Breng de kippenlevertjes aan de kook in wat kippenbouillon en laat dan direct in een zeef uitlekken.
  3. Snij de kippenlevertjes in een aantal kleinere stukken.
  4. Fruit de bumbu uit de keukenmachine aan in een paar eetlepels rijstolie,tot de aroma's goed los komen.
  5. Doe de kippenlevertjes dan bij de bumbu en fruit al roerend even door.
  6. Giet dan de santen er bij en breng aan de kook. Het gerecht is dan meteen klaar.
  7. Lekker bij witte rijst.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We drinken hierbij (jasmijn)thee, bier of rode wijn.
Als rode wijn zou ik kiezen voor een Duitse Spätburgunder of een jonge Shiraz uit Australie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Deze lekkernij eet ik ook op een wit roomboter bolletje !
Smeer het broodje in met sambal( een hete variant) en beleg het met de kippenlevertjes. In een gezonde " bui" doe ik ook zèèr dun gesneden ijsbergsla en een zuur augurkje erbij ( ook in luciferhoutjes gesneden) en dan SMULLEN.!!
Maar Jan, ik geniet nog steeds van je recepten en daar ben ik niet de enige in!
CHAPEAU !