Recept
« Terug naar recepten
					
						sambal goreng aardappelen
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			sambal goreng aardappelen
Een heerlijk sambal goreng aardappelen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Annemien  
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									3-4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Aardappels
- > Hoofdgerechten - Wokken
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											7
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe sambal goreng aardappelen te bereiden
 Aardappelen schillen, schoonmaken,en in blokjes of plakjes snijden. Droogmaken met schone theedoek en bakken in hete olie tot ze lekker bruin zijn.
In schaal doen met keukenrol op de bodem en even wegzetten.
Ondertussen de fijngesneden ui en de rest van bovenstaande kruiden plus een flinke scheut ketjap in de vijzel doen en fijnmaken.
scheutje olie in de wok doen en goed heet laten worden. Kruidenmengsel uit de vijzel in de wok doen en kort bakken. De aardappeltjes erbij, en eventueel nog verder op smaak brengen met bijv nog wat ketjap of sambal...maar dat ligt er weer aan hoe heet of pittig jij dit gerecht wilt
									In schaal doen met keukenrol op de bodem en even wegzetten.
Ondertussen de fijngesneden ui en de rest van bovenstaande kruiden plus een flinke scheut ketjap in de vijzel doen en fijnmaken.
scheutje olie in de wok doen en goed heet laten worden. Kruidenmengsel uit de vijzel in de wok doen en kort bakken. De aardappeltjes erbij, en eventueel nog verder op smaak brengen met bijv nog wat ketjap of sambal...maar dat ligt er weer aan hoe heet of pittig jij dit gerecht wilt
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									Barbara Metz zegt:
het is echt wel anders dan wat ik heb geschreven in mijn reactie. Misschien is jouw recept de "natte"(=
met wat jus)versie, maar het zal ongetwijfeld smaken, hoor:D:p
 
									esmarc zegt:
Hou van pittig, mag ook wel heet, maar je moet de rest van de ingredienten nog wel kunnen proeven en de tranen moeten je niet over de wangen lopen...bedankt dus voor de tip!!!! (voor mij dus géén surinaamse sambal!):)
 
									Sjourd Janssen zegt:
 
									esmarc zegt:
Bert; helaas lukt het mij van deze en een heleboel andere gerechten niet om de bron te vermelden. Omdat ik altijd vergat wat ik in het verleden ook alweer allemaal had gekookt, ben ik 2 jr geleden begonnen met een schriftje waarin ik deze gerechten heb genoteerd al dan niet aangepast aan mijn eigen wensen(en helaas zonder bron)het zou ook best kunnen dat een aantal gerechten uit 1 van mijn kookboeken komt, maar mijn verzameling kookboeken is zóóóó vreselijk groot, dat het dus teveel is om de bron uit te zoeken. Mocht ik nieuwe gerechten hier plaatsen (dus niet uit mijn oude schriftje) dan zal ik er aan denken de bron te vermelden voor zover mogelijk...groetjes!!:D
 
									bametz-saffrie zegt:
Ik koop 2 zakjes Croko frietjes en 2 zakjes gezouten pinda's in de supermarkt.
2à3 eetl wokolie in de pan, schepje Surinaamse sambal, knoflookpoeder en de frietjes en de pinda's er door roeren,vuur temperen ,1kneepje citroensap (uit flesje),1 theel.suiker en dan vuur uit.Leg keukenpapier op een grote schaal en laat goed afkoelen;na 15 min.opdienen en je knippert met je ogen en de shaal is leeggegeten!!:D:D
 
									bertal zegt:
Mooie recepten, maar misschin kan je ook de bron vermelden:);)
m.v.g. Bert Allers
 
                    





 
					
Bill zegt: