KookJij

Saltimbocca met Noorse zalm

Een heerlijk saltimbocca met noorse zalm recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: noorwegensite
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Saltimbocca met Noorse zalm te bereiden

De aardappels snijden, koken en afgieten. Terwijl ze nog warm zijn vermengen met de in stukjes gesneden boter, olie, zout, witte peper en nootmuskaat. Kloppen alsof u slagroom klopt.
Op elk stukje zalm 1 salieblaadje en 1 plakje ham leggen en bestrooien met bloem.
De zalm aan beide kanten bakken in boter en olie. Op smaak brengen met zout en peper.
De zalm uit de pan nemen, het kooknat afblussen met witte wijn en even opkoken. De soeplepel bouillon toevoegen.
Het kookvocht laten indikken. De saus door een zeef gieten.
De borden of schaal opmaken met 3 stukjes zalm, de saus er over gieten en garneren met de puree.
Maak de puree zoals u gewend bent en schep er wat geraspte sinaasappelschil door.
De aardappelpuree:
Maak de puree zoals u gewend bent en schep er wat geraspte sinaasappelschil door.







Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst