Recept
« Terug naar recepten
					
						Salade Nicoise met makreel
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Salade Nicoise met makreel
Een heerlijk salade nicoise met makreel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Sascha ten Brink
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  									
                  									810 kCal energie
29 Gram eiwit
56 Gram vet
48 Gram koolhydraten
								29 Gram eiwit
56 Gram vet
48 Gram koolhydraten
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Frankrijk
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Allerhande 07 2011
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Salade Nicoise met makreel te bereiden
  Verwijder het vel en de graten van de makreel en snijd de vis fijn. 
Marineer de sjalot 5 minuten in de azijn.
Voeg de mosterd, olie, peper en zout toe.
Pel de eieren en snijd ze in partjes.
Meng met de makreel, de helft van de dressing en de peterselie.
Breng op smaak met peper en zout.
Schil de aardappelen, snijd in plakjes en kook 7 minuten in ruim kokend water met zout.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook de bonen in circa 7 minuten beetgaar.
Meng de nog warme aardappelen en sperziebonen met de rest van de dressing.
Verdeel over 4 borden.
Maak met behulp van 2 eetlepels 4 of 8 ovalen balletjes (quenelles) van het makreelmengsel en leg ze op of naast de salade.
									Marineer de sjalot 5 minuten in de azijn.
Voeg de mosterd, olie, peper en zout toe.
Pel de eieren en snijd ze in partjes.
Meng met de makreel, de helft van de dressing en de peterselie.
Breng op smaak met peper en zout.
Schil de aardappelen, snijd in plakjes en kook 7 minuten in ruim kokend water met zout.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook de bonen in circa 7 minuten beetgaar.
Meng de nog warme aardappelen en sperziebonen met de rest van de dressing.
Verdeel over 4 borden.
Maak met behulp van 2 eetlepels 4 of 8 ovalen balletjes (quenelles) van het makreelmengsel en leg ze op of naast de salade.
 
                    





 
					