KookJij

Sacher taart

Een heerlijk sacher taart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sacher taart te bereiden

Klop de boter en de suiker licht en romig. Klop de eidooers erdoor en spatel de melk doorheen.
Vermeng de cocao met de bloem en spatel dit ook door de botermassa, die nu stijf zal moeten zijn.
Klop van de eiwitten een stevig schuim en spatel door de chocodeeg.
Schep het mengsel in de beklede vorm van 18 cm en bak de taart in ca 1 1/2 uur op 150 graden in een voorverwarmde oven, tot hij gaar is.
Stort de taart op een rooster om af te koelen.
Smelt de chocolade au bain marie, dek de taart hiermee af (als de taart afgekoelt is ) strijk deze glad met een mes dat steeds even in heet water gedommpeld is.
Laat het glazuur voor het aansnijden stevig worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gerrie bosma

gerrie bosma zegt:
top taart, ik heb er een scheutje port door gedaan. SUPER:D:D:D
Vera

Vera zegt:
Hoii ik ga de sachercake maken voor sgool samen met mijn 2 vriendinnen.k'hoop dat ie lekker word!!;)
xxx
maja

maja zegt:
Dat zou best eens kunnen. Mijn versie is de Duitse.
Ik ga het eens proberen zodra ik weet hoe ik aan appelsien-marmelade kom.
Dank je voor je reactie
Luc Van Steenberghe

Luc Van Steenberghe zegt:
Voor zover ik in Oostenrijk de juiste taart proefde, denk ik dat de appelsienmarmelade ontbreekt.