KookJij

Rundvleesgoulash met port en balsamico

Een goulash zonder verse paprika en tomaten (wel tomatenpuree). Ook worden in dit recept de uien niet meegebakken en komt er geen knoflook in. Ik heb dit aangepast aan mijn eigen smaak en mijn eigen bereidingswijze gevolgd. Een totaal andere goulash dan ik gewend ben, maar ongelooflijk lekker. Je kunt deze goulash ook maken in de slowcooker. Laat het vlees dan gaar worden in plm.6 uur op low.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rundvleesgoulash met port en balsamico te bereiden

  1. Olie verhitten in een hapjespan of braadpan met deksel.
  2. Vlees hierin rondom op hoge warmtebron snel bruin braden, kruiden met peper en zout, en uit de pan nemen en apart zetten.
  3. In het overgebleven vet de wortel en de knolselderij sterk aanbraden (mag wat bruin worden). Bak het laurierblad en het tomatenpuree ook even mee. Voeg de boter hieraan toe. Laat smelten. Voeg nu steeds wat port hieraan toe. Laat de port inkoken en voeg dan weer port toe.Net zolang tot de port op is. Voeg dan de uisnippers eraan toe. Goed doorroeren.
  4. Doe het vlees terug in de pan. Voeg de runderfond toe, samen met de paprikapoeders en de gedroogde tijm.
  5. Breng aan de kook. Laat dan alles op een hele lage warmtebron in 2 ½ tot 3 uur gaar worden. Langer mag ook.
  6. Maak de goulash op smaak met de balsamicoazijn.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Voor liefhebbers kun je wat crème fraîche door de goulash roeren. Vind je de goulash te dun? Bind de goulash dan met wat maïzena, aangelengd met koud water.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst