KookJij

Rundstoverij

Een heerlijk rundstoverij recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 2 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: eigen maak
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rundstoverij te bereiden

Boter in de pot licht laten bruinen, vlees laten dichtschroeien, peper van de molen erop en zouten, 1 koffielepel korianderbolletjes fijnstampen en erbij doen. Uien snipperen en erbij doen laten aanstoven voor 15 min, flesje Duvel openen en over het vlees gieten, desgewenst nog wat aanlengen met water zodat het vlees onder staat, 3 tot 4 laurier blaadjes toevoegen, 1 tot 2 bouillonblokjes naar smaak toevoegen,1 beschuit toevoegen. Dit alles ongeveer 2 à 3 u. op een zacht vuur laten stoven, even proeven, desgewenst bijkruiden, ( wil je het zoeter laten smaken 1 eetlepel rode bessenconfituur toevoegen), saus binden met sausbinder of maïsbloem.

Mijn kookverhaal (Freddy Lemaire)

Erg lekker bij zelfgemaakte frietjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

greet

greet zegt:
Ik weet zeker dat er een fout(je) staat bij de bereidingstijd, maar het is wel een heel lekker receptje. Dank
Huub

Huub zegt:
2 minuten bereidingstijd??
De rest is gekende kost, alleen die beschuit vind ik wel grappig. Proberen dus maar. Er komt een heel lekkere jus van dus ik geef de voorkeur aan gekookte aardappelen. Maar ja, ik ben natuurlijk wel een Ollander.