KookJij

Recept voor Runderstoofpot op Normandische wijze

Een heerlijk runderstoofpot op normandische wijze recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1).Verhit 2 eetlepels boter in de pan en laat hierin de stukken wortel zacht worden.
2).Tegen de tijd dat ze zacht worden de uien er bij doen. Laat de uien glazig worden en doe dan de knoflook er bij en laat het geheel dan nog eens een 5 minuten doorsudderen. Haal uit de pan en zet apart.
3).Verhit weer wat boter in de pan en laat dan de pastinaak stoven tot die zacht is geworden. Haal er uit en zet dat ook apart.
4).Dan het spek uitbakken en het spek ook apart zetten.
5).In het spekvet het vlees aanfruiten, tot alle kanten er bruin uitzien. Vlees uit de pan en ook apart zetten.
6).De pan deglaceren met de cider en de bodem goed schoonkrabben en cider aan de kook brengen.
7).Vlees weer in de pan, pancetta weer terug in de pan en het uienwortelenmengsel weer terug in de pan en aan de kook brengen.
8).Nu gaat de pan met gesloten deksel 2 uur in de oven.
9).Dan gaat de pastinaak in de pan, alle kruiden en de appels en de pan gaat weer terug de oven in voor een half uur.
10).Alles gaat de pan dan weer uit (warm houden in de oven, die wat lager is gezet (85°C) en het achterblijvende vocht wordt dan voor de helft ingekookt.
11).Alles gaat weer de pan in met wat calvados en de stoofpot wordt nog eens goed doorgewarmd.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP: In voorverwarmde diepe borden en bestrooi rijkelijk met de peterselie.
A).Zonder iets
B).Geef er aardappels of puree bij
C).Geef er rijst bij

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

willy

willy zegt:
Heel lekker:)