KookJij

Runderlende met Knoflook en Limoen

Een heerlijk runderlende met knoflook en limoen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 210 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Runderlende met Knoflook en Limoen te bereiden

*Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en wanneer de olie tegen de 100 graden Celsius is de knoflook er in en daarin zo 4-5 minuten houden,zonder dat de knoflook bruin
wordt.Dan van vuur halen en laten afkoelen 1-2 minuten.
*Nu de lombok er in en weer het vuur op.
*Dan limoensap en zeste er in en verder verhitten.De knoflook mag niet bruin worden.
*Haal van vuur af en doe de rest er bij en laat de olie afkoelen.
*Als de warmte van de olie af is,vlees en olie in een grote afsluitbare diepvrieszak doen,zo dat het vlees continu in aanraking blijft met de marinade.Zet 3 uur weg in de koelkast en keer het vlees elke 30 minuten.
*Zet grillpan op het vuur en laat die heet worden
Haal vlees uit de marinade,dep droog en kwast 1 zijde in met 1 eetlepel rijstolie en leg op die zijde 3 minuten in de grillpan.
*Vlees er uit en da andere zijde met rijstolie insmeren en dan op die zijde gedurende
-3 minuten grillen voor rood
-5 minuten voor rosé
->7 minuten voor doorbakken.
*Laat vlees 10 minuten rusten onder een stuk alu-folie
*Vlees dwars op de draad in cm-dikke plakken snijden

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Opdienen bv.met knisperig gebakken aardappeltjes en een grote gemengde salade

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst