KookJij

Rozijnenkoek met appel

Een heerlijk rozijnenkoek met appel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: 36 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Honestcooking.com
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rozijnenkoek met appel te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Meng de bloem met het zout in een kom.
3. Verwerk de boter erdoor met een mixer tot een kruimelig mengsel.
4. Roer de melk erdoor tot het net gemengd is.
5. Verdeel het deel in tweeen, verpak in folie en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
6. Rol elke deegbal uit tot de grootte van je bakblik.
7. Leg 1 deegplak in het blik (ingevet).
8. Mix de rozijnen met de appel en 100 gr suiker. Verdeel dit mengsel over het deeg.
9. Leg de tweede deeplak erbovenop. Prik in met een vork en bestrijk met ei.
10. Strooi de overige 50 gr suiker erover.
11. Bak 25-30 minuten in de oven tot goudbruin.
12. Snijd in stukjes als het nog warm is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Layla, heerlijke rozijnenkoek met appel gaat bij favorieten :);):p