KookJij

Rozijnen uitdeelbolletjes brood

Een heerlijk rozijnen uitdeelbolletjes brood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 21 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
  2. > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: droetker
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rozijnen uitdeelbolletjes brood te bereiden

Vet de springvorm in. Volg de algemene bereidingswijze op het pak mix, maar meng vanillesuiker, basterdsuiker, koekkruiden, rozijnen, citroenrasp en boter door de mix. Laat het deeg onder een vochtige theedoek 30 min. rijzen.

Volg de bereidingswijze voor kleine broodjes en maak 21 deegbolletjes. Leg deze in de springvorm: 1 in het midden, de rest in 2 cirkels van 8 en 12 stuks er omheen, zorg dat ze elkaar net niet raken. Vervolg het recept, maar laat het deeg onder de vochtige theedoek rijzen. Bak het brood in ca. 25 min. gaar en bruin.

Laat het brood afkoelen. Bereid het gebaksglazuur volgens de bereidingswijze op het zakje. Schenk het glazuur over de bolletjes en strijk het uit met een bakkwastje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerda Suurd

Gerda Suurd zegt:
Super makkelijk om te maken, ik heb wel de boter vervangen door tofu, ik eet alleen plantaardig. Verder heb ik kaneel eraan toegevoegd....... heerlijk!
Hierop ga ik meerdere varianten maken.