Recept
« Terug naar recepten
Rosbiefsalade
PT15M
Rosbiefsalade
Een heerlijk rosbiefsalade recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Ramon Beuk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rosbiefsalade te bereiden
Fruit de gesnipperde sjalotjes in een beetje olie. Voeg de tijm, fijngehakte knoflook en fijngehakte peper toe en blus het mengsel af met de wijn en het sap van de limoen. Roer de suiker erdoor en laat het vocht tot de helft inkoken. Voeg de olie toe en draai het vuur uit. Rooster de pitten in een pan zonder olie. Blancheer de haricots verts in ruim kokend water en spoel ze koud. Meng ze samen met de rosbief en de pitten door de dressing.
Verdeel de ragfijn gesneden ijsbergsla over een ruim bord en schep hier het rosbiefmengsel op. Garneer eventueel met dunne plakjes rode peper.
Verdeel de ragfijn gesneden ijsbergsla over een ruim bord en schep hier het rosbiefmengsel op. Garneer eventueel met dunne plakjes rode peper.