Recept
« Terug naar recepten
					
						Rollade van Varkensbuik
						PT270M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Rollade van Varkensbuik
Een heerlijk rollade van varkensbuik recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 270 min
								
								
									Personen:
									6 - 8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Vlees
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Italiaanse vrienden
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Rollade van Varkensbuik te bereiden
  1).Leg het stuk vlees met het vel naar boven op een snijplank en kerf in de breedte om de halve cm met het stanleymes in het vel, zonder het vlees te raken.
2).Leg het vlees dan met het vel naar beneden en wrijf het in met het zout en de peper.
3).Doe in een keukenmachine de kruiden met de knoflook en de pijnboompitjes en pulseer tot een homogene massa.
4).Verdeel dit netjes over het vlees en wrijf het iets in.
5).Rol het vlees op in de lengte en zet het vast met het keukentouw (op zijn minst op 5 plaatsen met het zwoerd naar buiten gekeerd).
6).Laat het vlees op z'n minst 30 minuten met rust op een koele plaats.
7).Smeer dan het vlees in met olijfolie en met zwarte gemalen peper en leg het vlees op een braadslede die ook is ingevet.
8).Schuif in de oven en laat het vlees daar 20 minuten in.
9).Haal het vlees uit de oven en bedek het vlees goed met alufoil.
10).Schuif het vlees weer terug in de oven, die nu op 150 graden Celsius staat afgesteld.
11).Laat het vlees 3 uur bakken.
12).Haal het vlees uit de oven, verwijder het foil en bedruip het vlees met de vrijgekomen sappen. (die in een braadsledebak werden opgevangen)
13).Zet de oven op maximaal (230 - 250 graden Celsius) en laat het vlees in ± 10 - 12 minuten van buiten een krokant korstje krijgen.
14).Haal het vlees uit de oven en laat het 15 minuten rusten en snij het vervolgens in lekkere plakken.
									2).Leg het vlees dan met het vel naar beneden en wrijf het in met het zout en de peper.
3).Doe in een keukenmachine de kruiden met de knoflook en de pijnboompitjes en pulseer tot een homogene massa.
4).Verdeel dit netjes over het vlees en wrijf het iets in.
5).Rol het vlees op in de lengte en zet het vast met het keukentouw (op zijn minst op 5 plaatsen met het zwoerd naar buiten gekeerd).
6).Laat het vlees op z'n minst 30 minuten met rust op een koele plaats.
7).Smeer dan het vlees in met olijfolie en met zwarte gemalen peper en leg het vlees op een braadslede die ook is ingevet.
8).Schuif in de oven en laat het vlees daar 20 minuten in.
9).Haal het vlees uit de oven en bedek het vlees goed met alufoil.
10).Schuif het vlees weer terug in de oven, die nu op 150 graden Celsius staat afgesteld.
11).Laat het vlees 3 uur bakken.
12).Haal het vlees uit de oven, verwijder het foil en bedruip het vlees met de vrijgekomen sappen. (die in een braadsledebak werden opgevangen)
13).Zet de oven op maximaal (230 - 250 graden Celsius) en laat het vlees in ± 10 - 12 minuten van buiten een krokant korstje krijgen.
14).Haal het vlees uit de oven en laat het 15 minuten rusten en snij het vervolgens in lekkere plakken.
 
                    





 
					