KookJij

Risotto Valenciana

Een heerlijk risotto valenciana recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Famile
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Risotto Valenciana te bereiden

1).Verhit de olie in de pan met dikke bodem en braad de kip zo goed als gaar. Haal uit de pan en zet apart.
2).Braad in de zelfde pan de klein gesneden chorizo flink aan en voeg toe de uien, knoflook, paprika en pepertje.
3).Zodra de paprika en uien zacht beginnen te worden de rijst er bij doen en 5 minuten laten roosteren en de korrels laten omringen door een laagje vet.
4).Nu de wijn er bij schenken, omroeren en voor het grootste deel laten opnemen door de rijst.
5).Dan de bouillon er bij schenken met de opgeloste saffraan en aan de kook brengen. Leg de kip op de rijst en doe de deksel op de pan.
6).Zet 30 minuten in de oven.
7).Haal de pan uit de oven (draai de oven meteen terug naar 100°C) en roer de doperwten, de gekookte sperzieboontjes en de in blokjes gesneden tomaten er door.
8).Zet de pan nog even 10 - 15 minuten terug in de oven
en haal er dan uit.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP: Schep op voorverwarmde borden op en bestrooi met peterselie en geef er partjes citroen bij.
Eventueel kunnen er nog grote garnalen bij gegeven worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst