KookJij

Risotto met witte truffel

Een heerlijk risotto met witte truffel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Proeven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Risotto met witte truffel te bereiden

1. Laat de mergpijpen twee uur weken in ijswater. Druk het merg met de duim uit het been. Zet dat nog een nacht in ijswater in de koelkast, om het bloed te verwijderen. Snij het in kleine blokjes.
2. Smelt de boter op zacht vuur en bak de uisnippers en het merg. Voeg er de rijst aan toe en laat even meebakken, roer voortduerend met een houten lepel. Giet er de wijn bij en blijf roeren tot het vocht bijna is opgenomen. Voeg er de stukjes truffel aan toe en giet er bouillon bij tot de rijst net onderstaat. Blijf voortdurend roeren en voeg opnieuw bouillon toe als de rijst al het vocht heeft opgenomen. Ga zo door tot de rijst gaar is.
3. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Doe er Parmezaanse kaas en truffelolie bij en roer goed. Verdeel de risotto over warme borden en schaaf er wat witte truffel over. Serveer meteen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst