Serveer de rijst met een vlees- (kip- of vis-)gerecht,
aangevuld met een groente-gerecht voor een volledige maaltijd.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Rijst met Knoflook uit India
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Rijst met Knoflook uit India
Een heerlijk rijst met knoflook uit india recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Overig
 - > Snacks - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									India
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Familie
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Rijst met Knoflook uit India te bereiden
     1).In een grote pan met dikke bodem of een flinke wadjan (wok) de rijstolie en sesamolie verhitten en daar in de uien aanfruiten, tot ze beginnen te bruinen.
2).Daarna gaat de knoflook er in met alle nootjes.
Blijf roeren en fruiten tot de nootjes mooi gekleurd zijn.
3).Nu gaan de rozijnen er bij en de groene pepers en wat zout voor de smaak (niet te veel!)
4).Nu de peper en de rijst toevoegen. Goed doorroeren en zorgen dat de rijst snel op temperatuur komt..
De rijst is nu klaar om geserveerd te worden. Er moet alleen nog maar de gesnipperde korianderblaadjes over gestrooid te worden.
										2).Daarna gaat de knoflook er in met alle nootjes.
Blijf roeren en fruiten tot de nootjes mooi gekleurd zijn.
3).Nu gaan de rozijnen er bij en de groene pepers en wat zout voor de smaak (niet te veel!)
4).Nu de peper en de rijst toevoegen. Goed doorroeren en zorgen dat de rijst snel op temperatuur komt..
De rijst is nu klaar om geserveerd te worden. Er moet alleen nog maar de gesnipperde korianderblaadjes over gestrooid te worden.
                    