KookJij

Rijk gevulde pompoen met rijst uit de oven

Een heerlijk rijk gevulde pompoen met rijst uit de oven recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijk gevulde pompoen met rijst uit de oven te bereiden

Laat de oven voorverwarmen op 180° en breng de zilvervliesrijst aan de kook met
wat zout erbij.

Snijd de pompoenen doormidden, van steel naar onderkant, zodat beide helften
open kunnen liggen. Haal de pitten en draden weg. Sprenkel wat olijfolie en wat versgemalen peper en zout over de pompoenhelften.

Leg de pompoenen met de open kant naar boven op een ovenplaat en schuif in de voorverwarmde oven. Laat een 20 minuten garen, voel met een vork of het vruchtvlees gaar is en haal dan de pompoenhelften uit de oven.

Bak ondertussen het gehakt op een hoog vuur in korte tijd aan. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Snijd het preiwit fijn en stoof kort aan in een scheutje olijfolie. Voeg er op het eind de rozijnen aan toe.

Meng de gare rijst met de prei, de rozijnen, het gehakt en de dragonblaadjes. Neem de pompoenhelften en lepel een deel van het vruchtvlees eruit. Snijd fijn en voeg toe aan je rijstmengsel.


Vul de helften met het rijstmengsel en zet nog 5 à 10 minuten in de oven.


Plaats een halve pompoen op het bord van elke gast. Serveer met een salade van veldsla en rode bieten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst