KookJij

Ricottaschuim met ei en sinaassappelsap

Een heerlijk ricottaschuim met ei en sinaassappelsap recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Nagerecht
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Petra en Piet Huysentruyt (Perfecte Keuken VTM)
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ricottaschuim met ei en sinaassappelsap te bereiden

1. Pers de sinaasappel, bewaar het sap. Scheid het eiwit van het eigeel. Verdeel de suiker over de eigelen en de eiwitten.
2. Klop het eiwit stijf en de dooier tot een witte massa.
3. Meng de Ricotta en het sinaasappelsap (en een scheutje likeur naar smaak) met het dooierschuim.
4. Meng zachtjes (al scheppend met een lepel) het geklopte eiwit onder het mengsel.
5. Verdeel de mousse over de vier dessertglazen en laat deze koelen in de ijskast (ook mise-en-place voor de volgende dag).
6. Verkruimel, net voor het opdienen, 1 zandkoekje per persoon met een deegrol en verdeel het koekjeskruim over de vier glazen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst