KookJij

Rempah (Kleine Gehaktballetjes)

Een heerlijk rempah (kleine gehaktballetjes) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6-8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rempah (Kleine Gehaktballetjes) te bereiden

*Kneed een mix van het gehakt,100 gram cocos (= de helft)
de fijngesneden lomboks,vissaus en eieren.Zorg er voor dat de vleesmassa mooi homgeen wordt.
*Voor de bumbu in de keukenmachine doen:uien,knoflook,
ketjap,en de kruiden.Draai hier een mooi homogene pasta van
*Verhit in een wok of wajan de 2 eetlepels rijstolie en fruit hierin de kruiden pasta gedurende 3-4 minuten.
*Deze aangefruite kruidenmix moet nu homogeen door de vleesmassa gewerkt worden.
*Van deze gekruide vleesmix gaan we nu kleine balletjes draaien,die net niet zo groot zijn als golfballetjes.
*Deze balletjes rollen we door de rest van de geraspte cocos en dan zetten we ze 1-2 uur koel weg

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*In een grote aanbak koekepan verhitten we de rijstolie en daarin bakken we de balletjes in 15 minuten aan alle zijden
mooi bruin en bijna gaar.
Dan doen we 1-2 kopjes heet water er bij,deksel er op,en nog even 15 minuten nastoven

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst