KookJij

Ravioli met witte pens en geroosterde pompoenpitten

Kooktip: Vergeet de geraspte parmezaan niet voor bij de ravioli.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie: 897 kCal energie
26,6 Gram eiwit
52,8 Gram vet
79,5 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: delhaize
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ravioli met witte pens en geroosterde pompoenpitten te bereiden

  1. Strooi het griesmeel over het bebloemde werkblad, maak een putje in het midden en doe er de eieren, de olijfolie, 4 eetlepels koud water en ½ koffielepel fijn zout in. Meng met de vingertoppen en kneed tot er een soepel deeg ontstaat (voeg zo nodig nog wat water toe). Rol het deeg samen tot een bol alvorens het in vershoudfolie te wikkelen en het 30 min. te laten rusten.
  2. Haal het vel van de pensen. Snijd ze in stukjes en doe ze samen met de walnootpitten in een mengkom. Peper en mix tot er een homogeen mengsel ontstaat.
  3. Verdeel de deegbol in 4. Rol het eerste stuk uit met behulp van een deegrol of een deegmachine. Snijd 16 rondjes met een stans (7 tot 8 cm diameter). Leg 1 koffielepel van het mengsel in het midden van de helft van de rondjes. Bevochtig de randen met koud water. Leg de andere acht rondjes erop en maak ze voorzichtig dicht met de tanden van een vork. Leg de ravioli op een licht bebloemde plank. Werk zo alle ingrediënten op.
  4. Laat de ravioli 5 min. koken in gezouten water. Doe de boter, de fijngehakte salie en de pompoenpitten in een grote pan. Zout en peper. Verwarm op een zacht vuurtje. Schep de uitgelekte ravioli met een schuimspaan erbij. Bak 2 min. al roerend op. Serveer onmiddellijk.

Mijn kookverhaal (Erwin Elens)

Wijntip
KANGAROO RIDGE 2012 CHARDONNAY
Modern, maar toch elegant, met aroma’s van exotisch fruit. Peer, ananas en mango domineren zowel de neus als de smaak. Ook opvallend: een toets van geroosterd brood en vanille en een correcte scherpte in de afdronk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Graag gedaan ;-)
Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Erwin, bedankt voor je uitgebreide reactie, nu heb ik weer wat geleerd :-)
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Hallo Tanja, Witte pensen worden sinds jaar en dag verbonden met zwarte pensen, maar zijn een totaal ander product. Witte pensen zijn wit omdat er voor de bereiding geen varkensbloed wordt gebruikt. In sommige streken hebben de witte pensen groene spikkeltjes door toevoeging van onder meer peterselie, bieslook of marjolein. In de Antwerpse Kempen zijn de witte pensen werkelijk hagelwit. Groene kruiden worden er niet gebruikt.
De vulling van een witte worst wordt gemaakt met een mengeling van geweekt wit brood, melk en eieren. Daaraan worden meestal ‘rellen en dellen’ (afsnijdsels) van varkensvlees toegevoegd. Verder nog kruiden zoals zout, peper, foelie, koriander, nootmuskaat, gember. Alles wordt gemengd en gemalen en dan afgevuld in varkensdarmen.
Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Wat is precies witte pens? Ik ken alleen pens voor honden waarvan je het huis uit stinkt als je dat kookt :-( Die is zwart dacht ik. Maar van witte heb ik nog nooit gehoorg.