KookJij

Provençaalse omelet

Een heerlijk provençaalse omelet recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Provençaalse omelet te bereiden

Schil en snipper de uien. Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Snijd de ham in stukjes. Fruit de ui in de boter (20 gr.) glazig. Voeg de paprika toe en laat ze even meefruiten. Voeg de tomaten en de ham toe en bak alles al omscheppend enkele min. Voeg de basilicum, peper en zout toe. Laat alles afgedekt zachtjes stoven tot de ingrediënten gaar zijn. Klop de eieren los met wat zout en melk. Smelt de boter in een koekenpan en maak er 4 luchtige omeletten van. Laat de omelet op een bord glijden en schep op de ene helft de gare vulling en klap hem dicht. Serveer de omeletten warm met gebakken stokbrood en een glas rode wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst