Recept
« Terug naar recepten
					
						Poulet Basquaise 
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Poulet Basquaise
Een heerlijk poulet basquaise  recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Els Meeuwsen
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Frankrijk
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Deonart 
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Poulet Basquaise te bereiden
  1. Kruid kip met zout en peper en doe door de bloem. 
2. Bak kip lekker bruin en knapperig en haal uit pan en doe in een grote stoofpan.
3. Fruit nu de uien tot gekleurd en voeg knoflook toe, fruit even mee.
4. Doe champignons en paprika erbij en bak op hoog vuur even aan en voeg tomaten en wijn erbij met kruiden (behalve peterselie) erbij.
5. Doe cayennepeper erbij en breng goed aan kook.
6. Verdeel dit mengsel over kip in stoofpan en stoof kip met deksel op pan 20 min.
7. Erna de deksel afhalen en nog een half uur verder inkoken op zacht vuur, terwijl je af en toe het gerecht van de bodem losmaakt om niet te laten aanbranden en er een dikke saus ontstaat.
8. Garneer met verse peterselie die je even door het gerecht mengt.
9. Serveer direct.
									2. Bak kip lekker bruin en knapperig en haal uit pan en doe in een grote stoofpan.
3. Fruit nu de uien tot gekleurd en voeg knoflook toe, fruit even mee.
4. Doe champignons en paprika erbij en bak op hoog vuur even aan en voeg tomaten en wijn erbij met kruiden (behalve peterselie) erbij.
5. Doe cayennepeper erbij en breng goed aan kook.
6. Verdeel dit mengsel over kip in stoofpan en stoof kip met deksel op pan 20 min.
7. Erna de deksel afhalen en nog een half uur verder inkoken op zacht vuur, terwijl je af en toe het gerecht van de bodem losmaakt om niet te laten aanbranden en er een dikke saus ontstaat.
8. Garneer met verse peterselie die je even door het gerecht mengt.
9. Serveer direct.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									jennypiet zegt:
 
                    




 
					

Vera Kroeze zegt: