KookJij

Portugese gamba's in tomaten-knoflooksaus

Gamba's of grote garnalen worden gegaard in een lekkere pittige tomaten-knoflooksaus. Snel klaar en verrukkelijk. Een heerlijk voorgerecht of lunchgerecht.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie: 197 kCal energie
19 Gram eiwit
6 Gram vet
11 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Portugal
Keuken: Europese
Bron: Ooit in een tijdschrift gevonden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Portugese gamba's in tomaten-knoflooksaus te bereiden

  1. Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook. Pel de tomaten en verwijder de pitjes en overtollig vocht. Snij de tomaten in kleine blokjes.
    Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe. 2 minuten laten sudderen. Dan witte wijn en water erbij. Zout, peper en wat honing of suiker toevoegen. In open pan zachtjes laten sudderen tot een dikke rode saus ontstaat.
  2. Ontdooi de gamba`s (als je diepvries gebruikt). Pel de gamba`s en leg deze in de saus tot ze mooi roze gekleurd en gaar zijn. Bestrooi de saus met de gamba`s met peterselie of basilicum.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Ik maak dit regelmatig als voorgerecht bij een dineetje met vis. Het is zo gemakkelijk te maken.
In plaats van verse tomaten kun je natuurlijk - om het jezelf gemakkelijker te maken - ook een blikje tomatenblokjes gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst