KookJij

Pompoen noedel soep met curry en zeevruchten

Met een grote hoeveelheid pompoenen uit eigen tuin wordt je vanzelf creatief want anders eet je steeds hetzelfde. Met pompoenen kun je alle kanten uit en zeker in een soep kun je er naar hartenlust mee variëren. Deze combinatie lijkt misschien een beetje vreemd maar het smaakt echt voortreffelijk. Een heerlijke verwarmende soep voor regenachtige (herfst)dagen. Voor ons in ieder geval een blijvertje.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pompoen noedel soep met curry en zeevruchten te bereiden

  1. Pompoen schillen en in blikjes snijden, peultjes afhalen, doormidden snijden en blancheren, ui in kleine stukjes snijden.
  2. Pompoenblokjes fruiten in hete olie.
  3. Curry, citroengras en de helft van de bouillon toevoegen en 15 minuten zachtjes laten koken.
  4. Haal eerst het citroengras eruit en pureer dan de pompoen met een staafmixer fijn.
  5. Bak intussen in een andere pan de zeevruchten en voeg de zeevruchten, de mie, limoensap en de kokosmelk toe aan de
  6. gepureerde massa en laat dit geheel nog ongeveer 10 minuutjes op een klein pitje koken.
  7. Fruit intussen de uitjes.
  8. Schep de soep in kommen en garneer met peultjes, taugé en de gefruite uitjes. Je kunt ook vlak voor het serveren de peultjes, taugé en de gefruite uitjes aan de soep toevoegen, maar serveer de soep dan wel direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst