Recept
« Terug naar recepten
					
						Pladijs met gewokte asperges en gegrilde artisjok
						PT55M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Pladijs met gewokte asperges en gegrilde artisjok
Een heerlijk pladijs met gewokte asperges en gegrilde artisjok recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 55 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									vishandel Vandermaesen
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Pladijs met gewokte asperges en gegrilde artisjok te bereiden
 voor de kruidensla: 
meng naar keuze groene kruiden (koriander, kervel, basilicum, citroenmelisse, platte peterselie...) met wat olijfolie, citroensap, peper en zout.
voor de asperges in tempurabeslag:
meng 100 g bloem met 1 dl koud water, klop het eiwit van 2 eieren stijf en spatel dit onder het beslag.
Frituur ze op 180°C.
Schil de asperges, kook ze 3 minuten in 1 l gezouten water met het sap van 1/2 citroen en snijd ze daarna in twee.
Kook de aardappelen in de pel en snijd ze in dobbelstenen.
Stoof de aspergeschillen in olijfolie, voeg de fijngesneden ui toe en bevochtig met de bouillon en room. Laat een 1/2 uur inkoken en zeef de saus.
Kook de artisjokharten 15 minuten in een blanc (1 l water met 2 eetlepels bloem, sap van 1 citroen, peper en zout) en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de harten doormidden, draai de gesneden kant in olijfolie en rooster ze onder de grill.
Verhit olijfolie in de wok en voeg de asperges, de ham en aardappelen toe. Kruid met peper en zout. Voeg op het laatst de aspergesaus toe en laat even sudderen.
Spoel de visfilets onder stromend water, dep ze droog, haal ze door de bloem en bak ze goudbruin in een pan met anti-kleeflaag. Kruid met peper en zout.
Schik de gewokte asperges in het midden van het bord, leg de pladijsfilets er op en overgiet met de aspergesaus. Garneer met de geroosterde artisjok, tempura van asperges en de kruidensla.
									meng naar keuze groene kruiden (koriander, kervel, basilicum, citroenmelisse, platte peterselie...) met wat olijfolie, citroensap, peper en zout.
voor de asperges in tempurabeslag:
meng 100 g bloem met 1 dl koud water, klop het eiwit van 2 eieren stijf en spatel dit onder het beslag.
Frituur ze op 180°C.
Schil de asperges, kook ze 3 minuten in 1 l gezouten water met het sap van 1/2 citroen en snijd ze daarna in twee.
Kook de aardappelen in de pel en snijd ze in dobbelstenen.
Stoof de aspergeschillen in olijfolie, voeg de fijngesneden ui toe en bevochtig met de bouillon en room. Laat een 1/2 uur inkoken en zeef de saus.
Kook de artisjokharten 15 minuten in een blanc (1 l water met 2 eetlepels bloem, sap van 1 citroen, peper en zout) en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de harten doormidden, draai de gesneden kant in olijfolie en rooster ze onder de grill.
Verhit olijfolie in de wok en voeg de asperges, de ham en aardappelen toe. Kruid met peper en zout. Voeg op het laatst de aspergesaus toe en laat even sudderen.
Spoel de visfilets onder stromend water, dep ze droog, haal ze door de bloem en bak ze goudbruin in een pan met anti-kleeflaag. Kruid met peper en zout.
Schik de gewokte asperges in het midden van het bord, leg de pladijsfilets er op en overgiet met de aspergesaus. Garneer met de geroosterde artisjok, tempura van asperges en de kruidensla.
                    