KookJij

Pied-de-Mouton

Een heerlijk pied-de-mouton recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Born2Cook
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pied-de-Mouton te bereiden

Maak alle paddenstoelen schoon met keukenpapier. Schraap de stelen van de Pied-de- Mouton om de haartjes te verwijderen. Snijd de grote paddenstoelen grof en laat de kleinere paddestoelen heel. Hak 2 tenen knoflook fijn. Doe een scheutje olijfolie en een klontje boter in een koekenpan en bak als eerste de Pied-de-Mouton samen met een beetje van de fijngehakte knoflook. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Bak paddenstoelen nooit te lang (nog geen 5 minuten).
Hang een vergiet boven een pan en giet de gebakken paddenstoelen in het vergiet. Vang het sap op in een pan, dit wordt gebruikt voor een saus. Herhaal dit met de Trompette de la mort en de cantharellen, maar bak de paddenstoelen afzonderlijk van elkaar. Vet de grillpan in met een beetje olijfolie. Leg het eekhoorntjesbrood op de grillpan, voeg peper en zout naar smaak toe en grill beide kanten ongeveer 2 minuten. Voeg ook het eekhoorntjesbrood toe aan de andere paddenstoelen en zet het paddenstoelenmengsel op laag vuur om ze warm te houden. Zet het sap van de paddestoelen op het vuur en voeg een scheutje witte wijn toe. Voeg een klontje boter en naar smaak wat zout toe, breng de saus aan de kook en laat de saus wat indikken. Blijf ondertussen roeren. Grill 2 boterhammen aan beide zijden. Hak de bieslook fijn.
Leg de toast in het midden op het bord, leg hierop het paddenstoelenmengsel en strooi er wat bieslook bovenop. Druppel de saus om de toast heen op het bord.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

marcel warmenhoven

marcel warmenhoven zegt:
In de keuken van mijn Italiaanse grootmoeder was de combinatie paddenstoelen met alcohol ten strengste verboden! Slecht voor de gezondheid. Het kwaad zou in de maag geschieden, meende zij. Kwestie van fout gistingsproces. 't Is maar dat u het weet.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Gabrielle ,graag gedaan ... Toffe recepten die je post ;)
Groetjes van ons 3 :);):p
maisonsalvard

maisonsalvard zegt:
Dank voor de uitleg Derbyke ;-) ik had het niet beter kunnen uitleggen!
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Niki , Gele stekelzwam, Pied-de-mouton [Hydnum repandum]

Smakelijk en niet duur .

Regelmatig in de handel te vinden, zelfs in de supermarkt.

In de herfst kan je dit schapepootje soms hier en zeker in Frankrijk in ’t wild vinden. Ze kunnen echter makkelijk verward worden met andere stekelzwammen, die soms giftig of oneetbaar zijn. Pied de mouton groeit in loof- en naaldbossen. In het seizoen (juli tot januari) zijn ze in de supermarkt meestal afkomstig uit Frankrijk, waar het een heel populaire paddestoel is.


Gele stekelzwam .Het vlees is stevig. De kleur varieert van crème tot abrikoos geel. De vorm van de paddestoel is grillig. aan de onderkant van de hoed bevinden zich zachte stekeltjes, wat de Nederlandse naam "gele stekelzwam" verklaart. De smaak is zacht en combineert goed met de cantharel.

Deze paddestoel kan je niet rauw eten.Groetjes van ons 3 :);):p
Niki

Niki zegt:
Wat ziet dat er lekker uit, ben gek op paddestoelen, maar wat zijn Pied-de-Mouton's? Daar heb ik echt nog nooit van gehoord.:p