KookJij

Pfeffernüsse- Pepernoten

Een heerlijk pfeffernüsse- pepernoten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: ?? personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Sinterklaas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: In de Duitse keuken
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pfeffernüsse- Pepernoten te bereiden

De over tot 210°C° verwarmen.
Vet twee flinke bakblikken licht met boter in.
Meng in een kom bloem, bakpoeder, kruidnagelpoeder, piment en kaneel en zet deze weg.
Breng in een flinke diepe steelpan de honing en suiker op een matig vuur aan de kook en blijf roeren tot de suiker opgelost is. Klop het mengsel van bloem en kruiden er in ongeveer 4 gedeelten door. Als het beslag glad is, er met behulp van een theelepel kleine hoopjes van vormen op het bakblik, met ongeveer 2 1/2 cm. tussenruimte. In het midden van de oven ongeveer een kwartier laten bakken tot de pepernoten stevig aanvoelen en lichtbruin van kleur zijn. Leg ze op een cakerooster om af te koelen en maak het beslag op deze manier op, waarbij iedere keer het bakblik nog wat ingevet moet worden.

Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)

Ik heb deze pepernoten nog niet zelf gemaakt , dat ga ik wel doen. Ik heb uit hetzelfde boek ook drie keer een heksenhuisje gemaakt, kerststollen en verschillende soepen en alles is goed gelukt zodat ik in dit recept ook vertrouwen heb.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

erik

erik zegt:
Dag Hans, fijn dat het je gelukt is. Doe maar voorzichtig met het potje. Gr. Erik
hanssoepkip

hanssoepkip zegt:
Hallo ERIK, ik heb hier de allspices gevonden, wel erg duur hier ongeveer 6 euro voor een klein potje van 25 gr. oke nogmaals bedankt. Hans
hns

hns zegt:
Gerda, ga proberen deze voor onze sinterklaasavond te maken. grten Hans:):):)
djmagich

djmagich zegt:
hmm, deze binnenkort maar eens proberen, heb nog niet echt een goed recept kunnen vinden voor pepernoten!
hanssoepkip

hanssoepkip zegt:
Hoi Erik,

Bedankt voor de uitleg. Hier heb ik wel allspice gezien. Ik ga naar de winkel om meteen te kijken. Ik laat het je horen nogmaals bedankt groetjes Hans:)
slaatje

slaatje zegt:
Kijk zo'n reactie daar hebben we wat aan. Hebben we allemaal weer wat geleerd. Dank je we, Liske Groetjes Gerda :p:p:p
Liske

Liske zegt:
Piment wordt ook wel Jamaicaanse peper genoemd. Het is een bes die groeit aan de Jamaicaanse Mirtboom, en wordt gedroogd gebruikt. Kan zowel in vlees- rijst- en andere gerechten worden gebruikt alsook in gebak. Wordt als gedroogde bes aangeboden of gemalen.
Erik

Erik zegt:
Even Wikipedia,de vrije encyclopedie,raadplegen en zie hier het antwoord

Piment (Pimenta dioica is een plant en specerij uit Midden-Amerika en West-Indië. Piment is ook wel bekend onder de naam Jamaicapeper, pimentbes, allspice of nagelpeper. De zaden worden gebruikt in gedroogde vorm, eventueel gemalen. De zaden ruiken naar kruidnagel met een vleugje kaneel en nootmuskaat, de smaak is echter scherp peperig.

Piment bevat de stof methyleugenol. Bij dierproeven en ander onderzoek blijkt deze stof gentoxisch te zijn en daarmee mogelijk kankerverwekkend. Of piment daarmee kankerverwekkend is voor mensen moet blijken uit nader onderzoek.

Piment was waarschijnlijk reeds bekend bij de Azteken en de Maya's, het werd er waarschijnlijk ceremonieel gebruikt, alsook om chocolade mee te kruiden.

Groetjes, Erik ;)
hanssoepkip

hanssoepkip zegt:
Gerda bedankt voor je snelle reactie, ik woon in Thailand en daar zijn geen verstegenkruiden verkrijgbaar maar je advies om het te vragen bij en bakker ga ik proberen er is hier een belgische bakker waar ik goed mee omga, nogmaals bedankt, groetjes Hans. ps de naam soepkip hebben vrienden me gegeven omdat ik de beste soep maak van heel Thailand nogmaals bedankt en groetjes doei::D
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Hanssoepkip, (grappige naam) wat piment precies is weet ik ook niet maar het is gemalen te verkrijgen. Verstegen kruiden maakt het o.a. Het wordt veel gebruikt bij van alles en nog wat. Ik hoop dat ik je een beetje geholpen heb. Vraag het eens bij de lokale bakker want het wordt veel gebruikt bij gebak,taarten enz. Groetjes Gerda :p:D
hanssoepkip

hanssoepkip zegt:
Hallo GERDA,het is misschien een domme vraag maar kan je me vertellen, wat is piment alvast bedankt Hans:(