KookJij

Pesto perfecto (saus voor door de pasta)

Een heerlijk pesto perfecto (saus voor door de pasta) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: kokenmetdorus.nl
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pesto perfecto (saus voor door de pasta) te bereiden

VOORBEREIDING (10 minuten)
1. Was de basilicum en droog deze in een sla-centrifuge.
2. Snijd de knoflook in grove stukken.
3. Rooster de pijnboompitten in een pan met weinig olie tot ze lichtbruin kleuren.
4. Rasp de kaas.

BEREIDING (5 minuten)
1. Stop de basilicum, de knoflook, de kaas en 3 eetlepels olijfolie in een foodprocessor en maal deze ingrediënten tot een dikke puree.
2. Voeg de pijnboompitten toe en maal het mengsel nog een keer. Maal de pijnboompitten niet te fijn.
3. Voeg peper, zout en olijfolie naar smaak toe.

Mijn kookverhaal (Koken met Dorus)

Van pestosaus bestaan misschien wel honderden varianten. Dit is mijn interpretatie van dit klassieke gerecht. Ik gebruik wat meer basilicum en wat minder kaas dan in de meeste versies van dit recept. Dit recept is voor 100 gram saus (of 2 personen).
De bereiding van dit gerecht demonstreer ik in de video.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

buddy73

buddy73 zegt:
Deze ga ik ook bewaren....:):)
frida vermond

frida vermond zegt:
Oh, dit is precies zoals ik het altijd maakte maar ben het recept al heel lang kwijt. Ben heel blij het nu weer te hebben en ga het zeker weer maken.

Veel lekkerder dan uit een potje en ik ben gek op pesto. Met pasta of op brood met mozzerella:p