KookJij

Recept voor Penne met kaas en eekhoorntjesbrood

Een heerlijk penne met kaas en eekhoorntjesbrood recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Laat de gedroogde paddestoelen weken in water. Verwarm in een pannetje 15g boter en 1 eetlepel olijfolie. Strooi er de bloem bij en roer goed glad. Leng aan met de melk en 2dl weekvocht van de paddestoelen. Roer glad en blijf roeren tot de saus bindt. Kruid ze naar smaak bij. Laat nog een paar minuten sudderen tegen de kook aan.
2. Pel en snipper de sjalotjes. Snij de geweekte paddestoelen in stukjes. Vermeng de sjalotjes, paddestoelen en afgeriste tijm met 1 eetlepel olijfolie. Kook de penne beetgaar in gezouten water. Giet af en vermeng met de groenten en de bechamelsaus.
3. Schep de helft van de penne in een ovenschaal. Strooi er de mozzarella bij. Dek af met de rest van de penne. Strooi daar bovenop de gemalen parmezaan en de rest van de botervlokjes. Zet 15 minuten in de oven op 180°C.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst