Recept
« Terug naar recepten
Peertjes in Keizer Karelbier
PT30M
Peertjes in Keizer Karelbier
Een heerlijk peertjes in keizer karelbier recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Willy Delcart
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
speciaal met Keizer Karelbier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peertjes in Keizer Karelbier te bereiden
1. Doe het bier, de suiker en het kaneelpoeder in een pannetje. Verwarm tot de suiker is opgelost en voeg er de rozijnen bij.
2. Schil de peren, snijd ze in de helft of in vieren, verwijder de klokhuizen. Leg ze voorzichtig in de biersiroop en laat ze op een zacht vuur garen. (De gaartijd is ongeveer 20 min. maar wel afhankelijk van de soort peren.)
3. Laat afkoelen en plaats ze in de ijskast.
4. Serveer met de stroop en eventueel nog een lepel advocaat.
2. Schil de peren, snijd ze in de helft of in vieren, verwijder de klokhuizen. Leg ze voorzichtig in de biersiroop en laat ze op een zacht vuur garen. (De gaartijd is ongeveer 20 min. maar wel afhankelijk van de soort peren.)
3. Laat afkoelen en plaats ze in de ijskast.
4. Serveer met de stroop en eventueel nog een lepel advocaat.