KookJij

Pastrami

Een heerlijk pastrami recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 3000 min
Personen: 4 - 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pastrami te bereiden

1).Corrigeer het vlees op zenen en stukken vet.
2).Goed drogen.
3).Los het zout op in zo min mogelijk water en doet het vlees in een kom, waarin het net past en daardoor met weinig water al onder staat.
4).Laat het vlees in de koeling 24 uur pekelen.
5).Haal het vlees uit het water en droog het met keukenpapier.
6).Doe alle marinade ingredienten in de blender en draai daarvan in 120 - 150 seconden een homogene massa van.
7).Smeer het vlees daarmee in aan alle kanten en laat dat ook 24 uur in de koelkast staan.
De echte pastrami is gemarineerd en gerookt pekelvlees,dus:
8).Zet het vlees een 45 minuten in de rookkast of in een rookoventje.
9).Laat het dan even betijen en rol het daarna stevig in een stuk huishoudplastic en leg dat een uurtje in de freezer om wat op te stijven, zodat het makkelijker flinterdun gesneden kan worden.
10).Snijd dunne plakken van het vlees.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Met bv zure uien en zure augurken.
(ZUURINLEGGERIJ "De Leeuw",Vrijheidslaan 78 in Amsterdam, geopend op Do-Vr en Zo van 09:00 tot 18:00 uur)
Het is van oorsprong hoogstwaarschijnlijk een Hongaars gerecht, dat door Joodse bevolkingsgroepen over de wereld is verspreid. (met name in Amerika)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst