KookJij

Recept voor Pasta in een kaassausje met gele en groene courgette

Een courgette kan geel of groen zijn. Het behoort tot de gemakkelijkst te telen groentes in een gematigd klimaat.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Courgette in zeer kleine blokjes snijden houd een handvol aan de kant voor afgarnering, stoof de courgette aan in een beetje olijfolie en kruid naar smaak. Pasta beetgaar koken maak een blanke roux van de boter, bloem en melk roer er de kaas onder en de beetgare gemengde courgette. Bak het ontbijtspek zonder vetstoffen krokant aan. Serveer alles op bord en werk af met de zeer fijn gesneden courgette en een beetje kaas. Voor afgarnering extra heb ik een courgette bloem, venkelbloem en bieslook gebruikt.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dus weer recepten om te posten van de ingemaakte courgettes zet onze dikke vriend Ruud maar aan het werk op Kookjij ;-) bij ons gaat het de vriezer in voor soepjes en sausjes :--)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Leuk gerechtje weer, Hilde! En inderdaad, wat kan je een oogst hebben van de courgettes! Wij hebben er dit jaar 60 geoogst van slechts 2 planten! Dus je snapt dat er weer behoorlijk wat is ingemaakt ;-)