KookJij

Paprika-gehakttaart

Een heerlijk paprika-gehakttaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6-8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paprika-gehakttaart te bereiden

De paprika’s in reepjes snijden. Het gehakt rul aanbakken en kruiden met koriander en spaanse peper. Voeg de kleingesneden paprika toe en laat het kort mee bakken. Bekleed de ingevette taartvorm met het deeg en prik er met een vork gaatjes in. Bedek de deegbodem met een dun laagje couscous, dit voorkomt dat de bodem niet gaart omdat hij te nat wordt. Klop eieren los met geitenkaas en eventueel zout en peper. Verdeel het vlees/paprika mengsel over de couscous en giet er het kaas/ei mengsel overheen. 40 minuten op 200°C in een voorverwarmde oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Kruidenvrouwke

Kruidenvrouwke zegt:
Ik vond die reactie heel normaal, maar de reactie van Caroline niet! Iedereen màg toch reageren? Er is toch geen verkeerd woord gevallen? Ik vond de suggestie van die ui&knoflook, oregano en nootmuskaat zo gek nog niet. Ze zal een slechte dag gehad hebben! In ieder geval maak ik hem regelmatig, met verschillende toevoegingen. Of zonder.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Michiel,in naam van Derbyke en Hilde is het je vergeven.Nog veel plezier met het kokkerellen ;)Tania het ziet er formidabel uit,ik zou zeggen een aanrader.:p;)Groetjes Derbyke & Hilde:)
michiel disseldorp

michiel disseldorp zegt:
Hallo allemaal, ik heb de reacties gezien op mijn vorige reactie en was verrast. Toen ik daarna mijn reactie las begreep ik het wel. Dat was inderdaad een beetje lomp op gezegd maar dat is mijn bedoeling totaal niet is geweest. ik vond het juist een heel lekker recept en doordat ik enthousiast dacht hoe dat zou smaken wist ik dat dat smaken zijn die er goed bij passen. Ik vind deze site heel leuk en ik waardeer ieder recept wil iedereen op weg helpen om met verschillende smaken te proberen. Juist omdat dit me een hele lekkere basis leek vond ik het leuk om hierop te reageren. De toon van de reactie spijt mij, excuses daarvoor. vriendelijke groet en veel kookplezier, Michiel
Tania

Tania zegt:
Leuk om te horen Caroline. Ik heb het op het moment te druk om te experimenteren in de keuken, maar over een paar weken kan ik me op dat vlak weer lekker uitleven en ga ik weer aan de slag. Groetjes, Tania
enilorac

enilorac zegt:
Het was heerlijk, Tania, heb alles volgens recepten gedaan, behalve de peper, en het is voor herhaling vatbaar. Vaak hoor ik ook van mijn gezinsleden: doe maar niet meer, of zelfs: eenmalig experiment, maar deze mag vaker op tafel komen, met dank aan jou. Groetjes, Caroline
Tania

Tania zegt:
De meeste recepten die ik op de site zet zijn vrij basic. Ik heb er dan ook weinig problemen mee dat mensen hun aanvullingen of veranderingen er onder schrijven. Over persoonlijke smaak is niet te twisten. Wel vind ik het vervelend als een recept afgekraakt wordt door site-bezoekers. Door gezinsleden met intolleranties en allergieen moet ik soms gebruik maken van 'ouderwetse' kookmethodes of zoek ik producten die iets kunnen vervangen. En zelfs als mijn bereidingsmethode ongebruikelijk is dan nog moet dit geen probleem voor anderen vormen.

Caroline, heb je de taart al gegeten? Zo ja, hoe vond je hem?

Groetjes,
Tania ;)
enilorac

enilorac zegt:
Wat ik niet zo snap, is waarom een recept zo te versleutelen dat er van het origineel weinig meer overblijft. Mijn eigen verandering is een weglating, omdat ik niet tegen "heet" voedsel kan, maar dat doet volgens mij niet veel af aan de smaak. Maar, Michiel, jij noemt zo 4 ingredienten op als extra toevoeging. Ik zou zeggen, maak eerst eens het oorspronkelijke recept, en ga dan pas kijken wat je eraan kunt toevoegen, of weglaten. Ik hoop in ieder geval dat je tevreden bent met je resultaat, eet smakelijk alvast. Groetjes, Caroline
michiel disseldorp

michiel disseldorp zegt:
oregano en een beetje nootmuskaat is ook lekker erdoor. ikzelf zou er ook een beetje ui en knoflook door doen(niet teveel knoflook)
enilorac

enilorac zegt:
Oke, dan kan ik het gaan uitproberen. Ik doe er alleen wat minder spaanse peper in, want dat is me al gauw te veel. Maar dat is voor ieder zn eigen smaak . . . .
Groetjes, Caroline
Tania

Tania zegt:
Ja, vergeten! Intussen al aangepast. Bedankt voor de tip Caroline.
Groeten, Tania :)
enilorac

enilorac zegt:
Met welk deeg, Tania? Staat niet bij de ingredienten . . . .
Groetjes, Caroline