KookJij

Papaya uit de wok

Een heerlijk papaya uit de wok recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 5 a 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Curaçao
Keuken: Caraibische
Bron: Mijn man
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Papaya uit de wok te bereiden

De papaya's in goed dikke plakken snijden, schillen en dan in blokjes snijden. (Daar ze nog niet echt rijp zijn, zullen ze nog geen zaadjes hebben, anders deze eerst met een lepel wegschrappen.)
De papaya's kun je direct in de wok doen, maar het gaat veel sneller als je de groente eerst in de magnetron beetgaar klaarmaakt.
De olie dan in de wok verhitten en eerst de uien en knoflook fruiten. Dan de papaya erbij en roerbakken tot ze gaar zijn.
Er is geen zout/peper toegevoegd. Dat vonden we niet nodig, maar dat kun je eventueel doen als je dat wilt.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Mijn zus op Curaçao heeft papayabomen vol vruchten, maar ze houdt er niet van. Wij ook niet, maar toen besloot mijn man ze te roerbakken. Op het eiland worden ze meestal gestoofd met zoutvlees en varkensstaart, maar daar houden wij niet van. Het resultaat was erg lekker.
Het beste is wel een groene papaya combineren met een iets rijpe, voor de smaak.
Mijn man heeft alleen groene bereid want er waren geen bijna rijpe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Leuk, hoor!! Blijkbaar liefde op het eerste gezicht:D:D
flavia

flavia zegt:
Zal ik doorgeven. Is nu zijn hondje aan het uitlaten. Zij volgt hem als een schaduw.:p:D
Anna

Anna zegt:
Complimenten voor manlief;);)