KookJij

Pannenkoekenschotel ham kaas

Een heerlijk pannenkoekenschotel ham kaas recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4-6 personen
Bevat per éénpersoons portie: 540 kcal kCal energie
35 Gram eiwit
27 Gram vet
35 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pannenkoekenschotel ham kaas te bereiden

Roer de eieren, 375 ml. melk, snufje zout en 200 gr. bloem tot een glad beslag. Laat 30 min. rusten.

Pel en snipper de ui. fruit hem in 2 el. boter. Voeg 2 el. bloem toe en fruit kort mee. Voeg 250 ml. melk, 250 ml. water en bouillonblokje toe. Breng het aan de kook en laat ca. 5 min. zachtjes koken.

Rasp de kaas, smelt de helft van de kaas in de saus.
Was de peterselie en hak hem fijn, roer door de saus. Breng op smaak.

Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Bak ze in een droge, anti aanbak, koekenpan een beetje bruin. Roer door de ragout.

Bak in een koekenpan van 26 cm. de pannenkoeken.

Beleg elke pannenkoek met een plak ham en verdeel er ca. 2 el. champignon/kaassaus overheen.
Rol ze voorzichtig op.
Snijd de opgerolde pannenkoeken in ca. 3 stukken en leg ze in een ingevette ovenschaal.
Roer 5-6 el. melk door de rest van de kaassaus om hem iets dunner te maken en giet hem over de pannenkoeken in de schaal.
Bestrooi met de rest van de kaas.

Bak de schotel 15-20 min. in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

addie

addie zegt:
Hallo Anita,
Bedankt voor je lieve reactie.
Kookgroetjes, Addie.
anita43

anita43 zegt:
Lijkt me zalig! Ik zet het bij mijn favorieten, zodat ik hem heel snel weer terug kan vinden als ik hem wil maken.
Groetjes van anita.
addie

addie zegt:
Hartelijk bedankt, Anna.
Addie & Joep

Addie & Joep zegt:
Sorry Ingrid, verkeerde vakje aangevinkt.
Je kunt de ham natuurlijk ook weg laten en in plaats daarvan noten gebruiken.
Kookgroet, Addie.