KookJij

Pannekoeken

Een heerlijk pannekoeken recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: basiskookboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pannekoeken te bereiden

-meng de verse gist aan met1 1/2 eetlepel van het lauwe water en voeg de suiker toe.
-verwerk de gistkorrels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-meng de gezeefde bloem met het zout en maak een kuiltje in het midden.
-schenk de gisoplossing in het kuiltje en voeg beetje bij beetje de bloem erdoor.
-voeg de rest van het lauwe water beetje bij beetje toe en roer het beslag glad.
-laat het beslag,met een vochtige doek afgedekt, op een warme tochtvrije plaats ongeveer een uur rijzen.
-smelt 1/4 deel van de margarine en laat deze bruin worden.
-schenk 1/4 deel van het beslag in de pan en laat dit snel over de gehele bodem uitvloeien.
-bak de pannekoek aan beide zijden bruin .
-keer de pannekoek pas als de bovenkant droog is.
-verwerk de rest van het beslag op dezelfde manier.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Hahahaha Karel,morgen komt het staartje.
Wel voor hardwerkende mensen met goede verbranding.;)En ja,deze moet je gewoon eens proberen,één keer geproeft ! Dan wil je geen andere pannenkoeken meer ,o zo zalig:p
mia7

mia7 zegt:
Hallo Gerda !Ja ..z zijn inderdaad zoals dit recept heerlijk.Niet iedereen weet dit...jammer .Daarom dit recept hier neer gezet.Molenaarsbloem is een fijne zachte boem.Ik bak ook wel eens met meer gradenmeel.Ook van de molenaar...:p:)
mia7

mia7 zegt:
Goedenavond Herma,inderdaad PANNENKOEKEN ,maar het is een behoorlijk oud recept,vandaar dus , PANNEKOEK :)
Ja het meel van de molen is geweldig.Ik koop ook geregeld meel van de molen .
kareldijkers

kareldijkers zegt:
Klinkt makkelijk (en smakelijk), ga het zeker proberen.
Ik ben ook nog benieuwd naar het staartje.:)
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Mia, ik bak de pannenkoeken ook altijd op deze manier en toevallig heb ik dat afgelopen zondag ook gedaan, ik gebruik altijd fijne molenaars- bloem en inderdaad, ze zijn veel lekkerder dan die met een mix. Je moet er even de tijd voor nemen maar het resultaat is er dan ook naar.
Groetjes Gerda :p
Herma van den Hoven

Herma van den Hoven zegt:
Hallo Mia
Ik ga zeker eens op deze manier pannenkoeken bakken en dan koop ik de bloem bij de molen in ons dorp...... Nog lekkerder!
groetjes Herma
naggeris

naggeris zegt:
Ooit ben ik de eieren in de gewone pannekoek vergeten en dat viel tegen. Dus: waarom heten deze tortilla's pannenkoeken?:(