KookJij

Panna cotta

Een heerlijk panna cotta recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Panna cotta te bereiden

Breng 6 deciliter slagroom met de poedersuiker,het vanillestokje en de citroenschil aan de kook en laat het roommengsel zachtjes koken tot er 2/3 deel over is.Haal het vanillestokje uit de room,schraap het merg eruit en voeg dit weer toe aan de room.Week de gelantine 5 minuten in ruim koud water.Knijp de gelantine goed uit en los het,van het vuur af,op in de warme room.Laat het roommengsel iets afkoelen.Klop 2 deciliter slagroom stijf en spatel deze door het roommengsel voordat dit lobbig wordt.Verdeel het mengsel over 6 vormpjes met een inhoud van 1/2 deciliter.Laat de panna-cotta minstens 4 uur opstijven in de koelkast.Stort de panna-cotta en bestrooi met poedersuiker.Serveer met aardbeien saus.
Aardbeiensaus:
Pureer 300 gram aardbeien in de keukenmachine.Breng op smaak met 1 eetlepel citroensap en 30 gram poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

christien12

christien12 zegt:
Dit is het beste pannacottareceptooit.
C.Witbaard-van Luijk

C.Witbaard-van Luijk zegt:
Op het hele net op zoek naar een recept voor pannacotta en eindelijk een gevonden die ergens op slaat, dank je wel.
jos

jos zegt:
deze panna cotta wordt met al duie slagroom wel erg machtig. Beter is het gebruik van melk of yoghurt erbij.
mark

mark zegt:
dit is meer een recept voor bavarois..... met die geslagen room erdoor enzo...
inged

inged zegt:
Inderdaad dit zijn fijn gemalen nootjes die men over ijs doet. :p
A Breukers

A Breukers zegt:
Ik weet het niet zeker, maar volgens mij zijn het die lekkere nootjes die b.v. over softijs gestrooid worden...Of niet, Inge??:p
helmsing

helmsing zegt:
Hallo Inge,
Het recept ziet er lekker uit, maar wat zijn bresiliennenootjes?